Redevco plant bioscoop in Ternat

Vastgoedontwikkelaar Redevco heeft een vergunningsaanvraag ingediend om achter retailcenter The Leaf een cinemacomplex te bouwen. Redevco wil ook een fastfoodrestaurant inplannen.

 

Redevco wil de plannen voor het retailpark The Leaf langs de Assesteenweg wijzigen. Op het gemeentehuis van Ternat werd een aanvraag ingediend voor een uitbreiding van het retailpark met twee units voor overdekte recreatieve bedrijven. In één van die units wordt een bioscoop met 11 zalen, goed voor 2.400 zitplaatsen, voorzien. De cinema zou uitgebaat worden door een Frans bedrijf. De andere unit is bestemd voor een recreatief bedrijf. Zo zou er eventueel een trampolinepark kunnen komen.Verder is er ook sprake van een fastfoodrestaurant, wellicht Burger King, dat omgeven wordt door een gezellig park met ruimte voor recreatie.

Schepen van ruimtelijke planning Hilde Van Overstraeten (LVB) houdt een afwachtende houding aan. “We moeten het dossier nog bekijken op het schepencollege, dus ik kan nog niet meteen een standpunt innemen”, klinkt het. “We moeten de voor- en nadelen afwegen. Een cinemacomplex zorgt wel voor meer werkgelegenheid, maar vooral in het weekend zal er wel wat meer verkeer zijn”, klinkt het.

Gemeenteraadslid Geert De Feyter (CD&V en Volks) volgt de situatie alvast op de voet. “Dergelijk complex zal zeker een invloed hebben op het verkeer in en rond Ternat”, zegt De Feyter. “Wij blijven vragen naar een allesomvattende studie rond mobiliteit voor drie grote bouwdossiers in de omgeving: The Leaf, de bijkomende industrieruimte én de invulling van de SunChemicalsite. Het kan niet dat er voor de drie projecten onafhankelijk een studie wordt gemaakt. Elke studie die gemaakt wordt, houdt geen rekening met de andere verkeersgenererende projecten”, aldus De Feyter.

Ternattenaren kunnen nog tot 23 februari bezwaar indienen op het gemeentehuis.

180126UitbreidingRedevcoTernat-3 180126UitbreidingRedevcoTernat-1

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland