LVB wordt Lijst 1785

Op zijn nieuwjaarsreceptie stelde LVB zijn nieuwe naam en elf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voor. Er werd gekozen voor een originele naam Lijst 1785 (#1785) omdat het postnummer alle Merchtemnaren verbindt, waar ze ook wonen. Verder werd Maggie De Block bevestigd als lijsttrekker en David De Valck als lijstduwer. Op de lijst staan naast Open VLD’ers ook SP.A’ers en onafhankelijken.

Vooraleer de verkiezingen aan de orde kwamen werd Eddie De Block gehuldigd voor 24 jaar inzet voor de Merchtemse politiek waarvan 18 jaar als burgemeester. “Ik heb meer dan 1000 huwelijken gesloten, een half miljard euro uitgegeven in 18 jaar tijd en meer dan 130 gemeenteraden bijgewoond,” vatte hij zijn politieke carrière zelf samen. “Nu is het moment gekomen om meer tijd te investeren in mijn job als geneesheer en in mijn familie en vrienden”.

Vervolgens was het de beurt aan minister Maggie De Block, lijstrekker van Lijst 1785. De centrale slogan wordt ‘Hier voor iedereen’. Hier zorgen wij voor mekaar, hier genieten wij met mekaar, hier geven we om mekaar, preciseerde Maggie De Block.

Vervolgens stelde ze elf van de vijfentwintig kandidaten voor. Wij geven u de namen van de eerste tien (in de volgorde waarop wij ze opnoemen) en de lijstduwer: Maggie De Block, Steven Elpers, Maarten Mast (onafhankelijke), Julie Asselman, Mario Vandevelde, Tonia Abbeloos, Chantal Mostaert, Carl Van Capellen (onafhankelijke), Luc Ceulemans (SP.A) en Lut Brasseur. David De Valck is lijstduwer. De kandidaten die niet als onafhankelijke of SP.A’er opkomen doen dat onder het etiket Open VLD.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk