Kiss & ride-zone aan station Ternat

De kleine parking aan het station van Ternat is momenteel niet toegankelijk voor het verkeer. Er wordt een kiss & ride-zone aangelegd.

In opdracht van de NMBS is de aannemer aan de werken op de parking tussen de Statiestraat en de spoorweg begonnen. Dankzij de kiss & ride-zone kunnen pendelaars veel vlotter afgezet worden. Wanneer de werken achter de rug zijn, is voorlopig niet duidelijk.

Schepen van openbare werken Jozef Borremans is tevreden met de komst van de kiss & ride-zone, maar vindt de timing van de werken nogal ongelukkig. “Het is al de zoveelste keer dat er werken aan het station worden uitgevoerd. In plaats van alles in één keer te doen, gebeurt het altijd in stukjes. Maar daar zijn de pendelaars en de handelaars uit de buurt de dupe van”, zegt de schepen.

Maar er is ook goed nieuws, want het gemeentebestuur van Ternat en de NMBS vonden een akkoord over het betalend parkeren. Dat zal pas in maart worden ingevoerd. “Zo hebben wij nog de tijd om aan een oplossing voor onze inwoners te vinden, zodat zij niet de dupe worden van het betalend parkeren”, aldus Jozef Borremans.

 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland