OKay Roosdaal krijgt voorrang

De geplande OKay winkel in Roosdaal komt er sneller dan verwacht. Dat komt door een verschuiving in de interne planning van Colruyt Group.

De nieuwe OKay zou neergepoot worden op een weide tussen de Ninoofsesteenweg en Feestzalen De Mayeur. Typisch voor de buurtwinkels is dat ze gebouwd worden langs drukke invalswegen aan de rand van het dorp.

Normaal gezien was de opening van de Roosdaalse winkel gepland in maart 2019, maar nu blijkt dat de winkel al in november van dit jaar de deuren zal openen. “We hebben de vergunning voor de bouw van de winkel beet. Die kwam er erg vlot. Daarom kunnen de werken in februari al starten”, zegt Silja Decock, persverantwoordelijke van Colruyt Group.

Volgens Colruyt Group is er in Roosdaal zeker plaats voor een OKay. “Deze winkels zijn buurtsupermarkten, waar inwoners snel na het werk hun boodschappen kunnen komen doen. Maar men kan er evengoed terecht voor de uitgebreide boodschappen, want er is nog steeds een ruim assortiment op de kleine oppervlakte te vinden”, zegt Silja Decock.

Colruyt Group zit intussen aan 126 OKay winkels. Elk jaar komen er gemiddeld zeven bij. OKay ziet uiteindelijk potentieel voor in totaal 180 vestigingen.

 

Topartikels editie Ninove-Dender