Onafhankelijke partijen Herne en Galmaarden willen samen nieuwe partij opstarten voor fusiegemeente.

De twee onafhankelijke partijen van Herne (Kwadrantplus) en Galmaarden (Gemeentebelangen Galmaarden) willen met het oog op de fusie met één onafhankelijke partij naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 trekken. Ze lanceren een oproep naar Gooikenaars die hieraan willen meewerken.

Beide Kwadrantplus als Gemeentebelangen Galmaarden (GB-G) zijn jonge partijen. Ze werden opgericht in 2018 in het licht van de vorige gemeenteraadsverkiezingen. “We vonden dat er ruimte was voor onafhankelijke burgerpartijen in de gemeenten”. GB-G kon toen 9,6% van de kiezers overtuigen, Kwadrantplus 14,9%. Om naar de gemeenteverkiezingen te kunnen trekken, waar de inwoners al voor het bestuur van de fusiegemeente zullen moeten stemmen, willen zij dus samen werken en de Gooikenaars betrekken in hun nieuwe partij.

De partijen zetten zich in op dialoog. “Door samen na te denken over verschillende kwesties komen we tot gemotiveerde standpunten en een gulden middenweg”. Leden zijn niet gebonden aan een bestaande politieke partij of standpunten.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland