Naar de film voor de Formidabele Forellen

Ten voordele van ‘De 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker’ organiseren de ‘Formidabele Forellen’ een filmavond ‘Op de fiets naar de Noordkaap’ van Daniël Verdoodt. In 2019 fietste Daniël op de pelgrimsroute van Santiago de Compostela naar Trondheim, en even verder door naar de Noordkaap.

Daniël heeft tijdens deze camino heel wat van zijn belevingen vastgelegd op beeld en de route vanaf België tot de Noordkaap in een avontuurlijke en guitige film verwerkt. Doorspekt met vele dronebeelden worden de toeschouwers doorheen een wondermooie natuurpracht geleid tot aan het topje van het hoge Noorden.

Daniël Verdoodt op weg

Wie zijn die Formidabele Forellen eigenlijk. “”Het is een vriendengroep die ontstaan is uit oud-CM-monitoren,” vertelt de Opwijkse An Vonck. “We zijn momenteel met zo’n 50 ‘Forellen, die in de ruime regio wonen. De helft daarvan zijn fietsers. Doordat we in onze kring iemand verloren door kanker ontstond vijf jaar geleden het idee om de 1000 km voor Kom op tegen Kanker mee te rijden. Dit jaar willen we nog beter doen en met drie groepen aan de start verschijnen. Om dat te realiseren moeten we dus drie maal 5.500 euro verzamelen. De filmavond is een van de initiatieven om geld in te zamelen.”

Iedereen is vriendelijk uitgenodigd op zaterdag 10 februari om 19u in zaal De schuur van het Hof ten Hemelrijk te Opwijk. “Wij zorgen voor lekkere drankjes en aangepaste hapjes. De inkom is vrij, we vragen enkel een vrije donatie waarbij je zelf kiest hoeveel jij wenst bij te dragen aan het kankeronderzoek.” (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be