Intradura neemt beheer recyclagepark over van Incovo

Het beheer van het recyclagepark van Grimbergen is op 1 januari overgegaan van intercommunale Incovo naar Intradura.

“Terugkijkend kunnen we zeker stellen dat het twee succesvolle jaren waren”, zegt Jan Buysse, directeur van Incovo. “Incovo zorgde meteen voor nieuwe containers, een proper uitzicht, aangepaste sorteerregels en tarieven met daarbij een gratis krediet van 25 euro per gezin. Wij hebben steeds erg tevreden reacties gekregen over de dienstverlening, ook de kosten voor de gemeente werden sterk teruggedrongen, deels omdat paal en perk werd gesteld aan sommige misbruiken die er voorheen waren.”

Naast het recyclagepark heeft Incovo in de voorbije twee jaar ook nieuwe bakens uitgezet in het beleid rond zwerfvuil en sluikstort in Grimbergen. Sluikstorten werden heel snel opgeruimd, sluikstortcamera’s uitgezet wat dan weer resulteerde in tientallen Gas-PV’s en boetes.

De stroom aan sluikstorten werd in de voorbije twee jaar mee door de inspanningen van Incovo sterk getemperd, al is het werk zeker niet af.

Door een juridische uitspraak moet de samenwerking Incovo-Grimbergen vanaf 1 januari 2024 worden stopgezet. “Het is steeds jammer om een succesvolle samenwerking te moeten stopzetten, maar we wensen onze opvolger Intradura zeker alle succes toe. Incovo zal overigens in opdracht van Intradura het sluikstortluik verder opnemen in Grimbergen. Op het recyclagepark van Grimbergen zal opnieuw een deel van de pmloeg ter plaatse blijven. Incovo-parkbeheerder Steven verhuist daarentegen opnieuw naar het recyclagepark van Londerzeel.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise