Opnieuw recordaantal bezoekers voor Plantentuin Meise

Ook in 2023 tekende Plantentuin Meise een recordaantal bezoekers op. De teller stond op 31 december op 246.611. In vergelijking met het jaar daarvoor zijn dat 1.090 bezoekers extra en dit ondanks het feit dat het voor daguitstappen in 2023 vaak slecht weer was. De stijgende trend in bezoekersaantallen blijft hiermee aanhouden; in 10 jaar tijd is het aantal bezoekers verdubbeld. Dit heeft er alles mee te maken dat op toeristisch vlak heel wat investeringen werden gedaan, waarvan de Plantentuin nu de vruchten plukt.

In 2023 droegen verschillende initiatieven bij aan het recordcijfer. Op structureel vlak renoveerde de Plantentuin de laatste twee van de dertien serres van het Plantenpaleis en de Amelvonnesbeek kreeg haar oude meanders terug, om zo een nieuw stukje natte natuur te creëren. Ook de Culinaire Tuin en de Eilandtuin werden verder aangeplant.

Daarnaast waren ook de evenementen een succes. De paasspeurtocht, Wonderweekend en de Griezeltocht waren echt publiekstrekkers. Zopas liep ook voor de 8e keer het lichtjesfestival WinterFloridylle. Al wandelend van de ingang naar het Kasteel kan het publiek de expo ‘Oog in oog’ bewonderen, een verscheidenheid aan keramische maskers gemaakt door 63 artiesten.

Er gaat op 8 januari ook een nieuwe expo van start: Belgische plantenjagers uit de 19e eeuw, vergeten gezichten van de horticultuur. Verder in het jaar zullen de bezoekers gebruik kunnen maken van de nieuwe parking, stelt Plantentuin Meise de nieuwe serres voor plantenconservatie met de naam de ‘Groene Ark’ en de zadenbank voor. Tegelijk bouwt de Plantentuin een nieuw restaurant. De opening is voorzien in 2025. De Plantentuin wil deze groei zeker aanhouden en streeft er in 2024 naar de kaap van het kwart miljoen bezoekers te ronden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise