Groen start met een lokale werking in fusiegemeente tussen Galmaarden, Gooik en Herne

Met de de toekomstige fusie, wil Groen een lokale werking lanceren voor de fusiegemeente. Op maandag 4 december organiseerde ze een startmoment met nationaal covoorzitter Jeremie Vaneeckhout in Herne.

 
Nationaal covoorzitter Jeremie Vaneeckhout kwam de lancering van de nieuwe groep ondersteunen. Hij is auteur van ‘Vergeten land’ en gaat in op vragen over Groen in landelijke regio’s zoals het Pajottenland. Hoe kunnen we de brug tussen platteland en politiek herstellen, de grondoorzaken blootleggen en aanpakken, de mens opnieuw centraal stellen? Dat begint met praten en bovenal luisteren. We gaan samen in gesprek en debat over Groen op het platteland!


In oktober 2024 zijn het gemeenteraadsverkiezingen. Dat zal dan al dadelijk voor de nieuwe fusiegemeente tussen Galmaarden, Gooik en Herne zijn. Groen zal ook meedoen met een lijst in deze fusiegemeente. De partij is momenteel op zoek naar nog meer mensen die ideeën, voorstellen, opmerkingen… willen geven om hun programma zo goed mogelijk te maken en eventueel mee als kandidaat de lijst te versterken.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland