Willy Bizon wordt 65 en…

Doet hij het of doet hij het niet, dat is de vraag die al weken de ronde doet in Merchtem. Weddenschappen zijn er tot nu toe nog niet afgesloten en iedereen weet wel ergens iets of heeft wat opgevangen dat café ‘t Pandoerken weldra de deuren gaat sluiten. Willy “Bizon” Wijnants zelf is een kanjer in het optrekken van mistgordijnen en het is niet de eerste keer dat hij aankondigde te zullen sluiten. Grote hilariteit achteraf als het uiteindelijk toch niet waar bleek te zijn!

Deze keer echter zijn de meeste klanten er van overtuigd dat het waard Willy menens is. Dinsdag 12 december wordt de bekendste Merchtemse herbergier 65 jaar en laat dat nu net een leeftijd zijn die voor heel wat mensen gelijk staat met pensioen.

Op zijn verjaardag is de boetiek van Willy gesloten en ook een dag later blijft de deur dicht. Is dit een voorteken? Sinds 1993 staat den Bizon achter de tapkraan en is er heel wat gebeurd in het feestcafé. Willy, inmiddels wereldberoemd in Vlaanderen en “vijftig jaar aan het werk” heeft zich al meermaals laten ontglippen dat de klanten op een dag voor een voldongen feit zullen staan. De zaak zal gesloten zijn en dat ook blijven.

Dat scenario lijkt nu wel erg kortbij. “Na zijn verjaardag,” beweert de ene terwijl een andere er van overtuigd is dat het na Nieuwjaar zal gedaan zijn. Willy kaatst de bal terug met te zeggen dat hij recent nog 5000 liter stookolie heeft ingeslagen. Nog even afwachten dus maar… “het is mogelijk!” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk