Regina Caelilyceum solidair met slachtoffers natuurrampen in Marokko en Libië

Onlangs stond het Regina Caelilyceum in Dilbeek stil bij de slachtoffers van de natuurrampen in Marokko en Libië. De aardbeving in het Atlasgebergte en de orkaan lieten leerlingen en personeel niet onberoerd.

’s Middags werd er een marktje gehouden. Leerlingen verkochten er heel wat lekkernijen: specialiteiten uit Marokko, Libië of elders, gemaakt door leerlingen, (groot)ouders en sympathisanten. Briouats, chebakia, baghrir (de ‘duizend gaatjes pannenkoek’) en zo veel meer lekkers werden vlot verkocht en met een heerlijke verse muntthee genoot iedereen van deze smaakvolle zoetigheden. Ook de vele leerlingen die voor een warme maaltijd kozen, couscous met kip en merguez, steunden de solidariteitsactie: alle opbrengst gaat rechtstreeks naar de slachtoffers.

De actie bracht meer dan 1.000 euro op voor hulp in Ouarzazate (Marokko) en de afgelegen dorpen in het Atlasgebergte. Lokale contacten zullen er eerst de nodige hulpgoederen aankopen en uitdelen en daarna ook materiaal voorzien voor een schooltje.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland