Testcentrum Eizeringen testte sinds heropening dagelijks al zo’n 72 personen

De hoge besmettingscijfers en de daarbij horende vraag naar testen neemt nog steeds toe. De stijgende druk op de huisartsen uit het Pajottenland en de testcentra in de naburige gemeenten maakte dat gemeenten Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Roosdaal en Ternat samen met de Huisartsenkring Pajottenland beslisten om het ‘slapende’ testcentrum te heropenen.

Sinds de opstart afgelopen vrijdag werden in het testcentrum in de oude tramsite van Eizeringen in Lennik dagelijks al zo’n 72 personen getest. De heropening van het testcentrum langs de Ninoofsesteenweg 59 wordt gesubsidieerd vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid. Bijkomende kosten -waaronder een logistieke kost die de subsidie niet dekt- worden verdeeld onder de deelnemende gemeenten. Het gaat hier om ongeveer honderd euro per gemeente. Net als in de vorige coronagolven wordt het testcentrum bijna uitsluitend door vrijwilligers uitgebaat. Momenteel loopt het testcentrum op vier vrijwilligers per dag en hiervoor zit de planning al dagelijks vol tot het einde van dit jaar. Momenteel wordt er nog gewerkt ze nog met twee testposten en twee onthaalbalies, maar die kunnen bij grote toestroom uitgebreid worden naar drie.

Je kan in het testcentrum dagelijks terecht (behalve zondag) tussen 14 en 17 uur nadat je een afspraak hebt gemaakt. Die kan je maken via https://testcovid.doclr.be. Als je een activatiecode hebt voor een PCR-test kan je ‘Huisartsenkring Pajottenland’ kiezen als staalafnamepost. Bij het eerste bezoek moet je jezelf als gebruiker registreren voordat je een afspraak kan maken. Een activatiecode kan je verkrijgen via de coronalert app door het invullen van de zelfevaluatietool of door het contactonderzoek te contacteren op het nummer 02/214.19.19.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland