Eerstelijnszone AMALO verstuurt al vaccinatie-uitnodigingen tot eind januari

Vanuit eerstelijnszone AMALO (Asse/Merchtem/Affligem/Liedekerke/Opwijk) werden vorige week ruim 10.000 uitnodigingen voor de boosterprik verstuurd. Die boosterprik wordt in het vaccinatiecentrum Bellekouter in Affligem gezet.

“We kozen ervoor om onze planning in een keer op te stellen en dat tot eind januari”, verduidelijkt Jeroen Van Lier van de eerstelijnszone. “We volgen hetzelfde schema als andere centra maar zij nodigen pas twee weken op voorhand uit. Voor ons leek het met de feestdagen op komst makkelijker om al verder vooruit te plannen. Vanaf dinsdag kregen zorgverleners en mensen met geboortejaar ‘42 en ‘43 hun booster. Voor eind januari zal iedere zestigplusser zijn booster hebben en gaan we ook van twee naar vier lijnen, goed voor duizend prikken per dag.”

Bij AMALO werd overigens de reservelijst QVAX nog niet geactiveerd. “Registreren kan wel al voor wie nog geen uitnodiging kreeg, maar momenteel hebben we dagelijks amper vaccins op overschot. Die gaan dan naar medewerkers van het vaccinatiecentrum.”

Topartikels bij Goeiedag.be