Aantal belangrijke wegen zullen deze winter niet worden gestrooid

Naar jaarlijkse gewoonte staat de Dilbeekse winterwacht van november tot maart klaar om de wegen te strooien. Dat wordt uitgevoerd volgens belangrijkheid van de straten, maar toch zullen een aantal belangrijke wegen deze winter niet worden gestrooid.

Het afgelopen jaar legden de gemeente Dilbeek meerdere nieuwe straten aan. Omdat ze daar gebruik hebben gemaakt van boordstenen in gegoten beton, kunnen die niet gestrooid worden aangezien het beton eerst nog moet ‘rijpen’. Beton heeft ongeveer een jaar nodig om chemisch tot rust te komen en zout zou de structuur ervan kunnen aantasten.

De straten die dit jaar niet gestrooid worden zijn onder meer de Bodegemstraat vanaf de Vlaanderenlaan tot aan het Dorpsplein, de Ternatstraat vanaf het Dorpsplein tot en met de grens met Ternat, de Robert Dansaertlaan/Brusselstraat vanaf de Guido Gezellestraat tot en met de grens met Sint-Agatha-Berchem en Vliet. Verder wordt het hele wegennet volgens prioriteit van de wegen gedaan.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland