De Sint kwam op bezoek in de Rinkelingschool te Brussegem

Het waren de voorbije weken drukke dagen voor Sinterklaas maar op 6 december maakte hij toch ook zijn opwachting in de mooi versierde zaal van de Vrije Basisschool Rinkeling in Brussegem. Ondanks de nieuwe coronamaatregelen konden de kinderen genieten van het fijne bezoek met een vergeetachtige Sint en zijn grappige Zwarte Piet in de hoofdrol. Op veilige afstand kon de Sint al de mooie, klassieke sinterklaasliedjes wel smaken. Elke klas kwam aan bod en Zwarte Piet, die genoot mee. De kinderen vonden het heel grappig dat de helper van de Sint zo vals meezong, en dan nog verkeerd ook! De hoge gasten trakteerden elk kind op wat lekkers en de Sint had voor elke klas ook nog een mooi woordje in petto. In deze moeilijke tijden kon de verwondering zo van de kindergezichtjes afgelezen worden. De Sint en zijn Piet werden uitgezwaaid maar in de Rinkeling werd stilletjes gehoopt om dit duo volgend jaar weer op een normale manier te kunnen verwelkomen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk