Intradura stelt papierophaling uit nadat 18 chauffeurs uitvallen door quarantaine

Op dit moment kampt de afvalintercommunale Intradura met een tekort aan personeel. Aangezien 18 chauffeurs thuis in quarantaine zitten, worden de de ophaling van papier en karton op 4 maart in de gemeenten Lennik, Pepingen en Roosdaal uitgesteld. Inwoners van deze gemeenten kunnen wel nog terecht in het recyclagepark.

Intradura is genoodzaakt om de ophaling van papier en karton in bovenstaande gemeenten te annuleren, zo meldt de intercommunale op hun Facebookpagina. “Door een aantal coronabesmettingen en de bijhorende quarantaines hebben wij last minute beslist om deze uit te stellen”, meldt Inge D’hoe van Intradura. “Op dit ogenblik hebben wij een te grote uitval om alle rondes door te laten gaan op een veilige manier. Momenteel zitten 18 van onze 40 chauffeurs thuis. Er werd bewust voor papier en karton gekozen omdat er in het Ministerieel Besluit staat dat restafval en gft altijd moeten doorgaan.” 

Intradura raadt aan om je afval opnieuw binnen te halen en deze eventueel binnen te brengen in het recyclagepark. Op dit ogenblik werden de beslissingen genomen voor donderdag en vrijdag. Alle medewerkers van de afvalintercommunale werden getest via een mobiel centrum. Of de ophalingen in andere gemeenten hierdoor niet kunnen doorgaan, zal in de loop van deze week nog duidelijk worden.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland