Oostkouter wordt ingericht als eerste schoolstraat in Asse

De gemeente Asse gaat de Oostkouter inrichten als eerste schoolstraat in Asse. In een schoolstraat is de openbare weg voorbehouden voor voetgangers en fietsers.

Bestuurders van motorvoertuigen die in de straat wonen of van wie de garage in die straat is gelegen, hebben wel nog toegang tot de schoolstraat. Prioritaire voertuigen en voertuigen in het bezit van een vergunning afgegeven door het gemeentebestuur krijgen eveneens doorgang.

De bestuurders die door de schoolstraat mogen rijden, moeten dit wel stapvoets doen. De wegcode bepaalt dat ze de doorgang voor voetgangers en fietsers moeten vrijlaten en dat ze hen voorrang moeten verlenen en er indien nodig moeten stoppen. Het doorgaand verkeer mag de voetgangers en fietsers niet in gevaar brengen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk