Politiezone Zennevallei getroffen door uitbraak besmettelijke corona variant.

Politiezones uit de hele provincie Vlaams-Brabant en de federale politie stellen tijdelijk zo’n 90 ploegen ter beschikking om het personeelsprobleem wegens een corona uitbraak bij de politiezone Zennevallei op te vangen. De voorbije dagen testten er al minstens 22 werknemers positief.  Het gaat om de Zuid-Afrikaanse en/of Braziliaanse variant die besmettelijker is dan het gewone coronavirus. In totaal zitten zo’n 200 werknemers van de politiezone Zennevallei en hun gezinnen in quarantaine.

Indien burgers van de Zennevallei een klacht willen indienen in een politiepost kunnen zij terecht in de politiezone Rode of politiezone Pajotteland.

Politiezone Rode: Zoniënwoudlaan 79, 1640 Sint-Genesius-Rode, 02-363 73 83

Politiezone Pajotteland: Bruneaustraat 101, 1755 Kester, 05-431 35 01, blauw nummer om een afspraak te maken.

De situatie wordt in ieder geval nauwgezet gemonitord. Het is alvast de bedoeling de maatregelen bij het einde van de krokusvakantie te kunnen opheffen. “We benadrukken dat de basispolitiezorg ondanks de maatregelen verzekerd blijft, met dank aan de politiezones regio Halle-Vilvoorde, Leuven en de federale politie.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland