Nieuwe gratis parking in Zellik moeten parkeerdruk oplossen.

De gemeente Asse besliste recent om een aantal wijzigingen door te voeren aan het parkeeraanbod van de gemeente. In het centrum van Zellik worden de 150 parkeerplaatsen langs de Brusselsesteenweg betalend, maar er komen wel een aantal ‘Shop & Go’-plaatsen.

De omliggende straten in het centrum van Zellik worden blauwe zone. De parking op de Noorderlaan en aan de nieuwe vrijetijdssite blijft gratis. In de Frans Timmermansstraat in Zellik wordt alvast een nieuwe extra gratis parking aangelegd voor pendelaars en bewoners.

De parkeerdruk in het centrum van Zellik zorgt nu reeds voor capaciteitsproblemen. Daarom wordt binnenkort een deel van het centrum blauwe zone waardoor wagens minder lang op dezelfde plaats geparkeerd mogen blijven.

Lees ook het artikel: Betalend parkeren in Zellik vanaf 1 maart, betere parkeergeleiding in Asse-centrum

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk