De artistieke foto’s van Ophira Eschinasi

Op 4 jaar tijd ontwikkelde Ophira Eschinasi van een enthousiaste amateurfotograaf tot een artistiek talent. “Vier jaar geleden ging ik naar Afrika. Ik had een goede camera gekocht en een online cursus gevolgd. Sindsdien is fotograferen een steeds belangrijkere rol in mijn leven gaan spelen”.

Ophira (46) is een Israëlische die haar man uit Malderen ontmoette in Duitsland en nu al een hele poos in Merchtem woont. Samen hebben ze twee zonen en een dochter. “Nederlands is geen makkelijke taal om te leren,” zegt Ophira, “maar ik maak nu toch goede vorderingen”. Voor een kort interview hadden we afgesproken in de winterse centrum-tuin in de Bogaerdstraat.

Ophira komt uit de professionele prepress wereld. Prepress zijn de stappen en technieken die gebruikt worden voor er gedrukt wordt. Zij was dus al goed vertrouwd met de vereisten van een goede foto. Om haar kennis nog wat aan te scherpen volgde ze een cursus Adobe Lightroom, een digitale manier om de artistieke kwaliteiten van een foto aan te scherpen. (lees verder onder de foto)

Een selectie van de foto’s van Ophira uit 2020

Ophira is actief in twee fotoclubs, die van Merchtem en die van Wemmel, en houdt van uitdagingen. Ze neemt graag deel aan wedstrijden. Zo won ze twee jaar na mekaar de wedstrijd Merchtemse Kiekjes, ze is de huis fotografe van de Merchtem Eagles en momenteel hangt één van haar werken tentoon in een galerij in New York. In het totaal hing er al werk van haar in meer dan een dozijn internationale tentoonstellingen.

Ophira houdt vooral van natuur- en landschapsfotografie maar doet ook familie- en eventfoto’s. Werken in een studio met fotomodellen die poseren zijn niet meteen haar ding. Dat is veeleer het vatten van het juiste moment, de juiste lichtinval, … alles wat natuurlijk is.

Ze werkt met twee Nikon camera’s en kijkt erg uit naar een mirrorless toestel, een digitaal toestel zonder spiegels. Maar die zijn erg duur en kosten al gauw een paar duizend euro. “Een dure camera is geen absolute noodzaak,” zegt zij. “De winnende foto van de laatste Merchtemse Kiekjes heb ik met mijn smartphone gemaakt”.

Zo’n twee jaar geleden begon zij haar eigen fotozaak, geen winkel maar een artistieke digitale ruimte (Photos by Ophi). Je kan er terecht om met haar werk kennis te maken en eventueel op haar fotografische bekwaamheid een beroep te doen.

Wil je de website van Ophira bezoeken, klik dan op onderstaande link:

https://ophi68.wixsite.com/photosbyophi

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk