Zone 30 in alle dorpskernen: nu Meuzegem en daarna nog Sint-Brixius-Rode

Het gemeentebestuur wil de dorpen van Meise verkeersveiliger maken door overal zone 30 in te voeren.

Vorig jaar kreeg de dorpskern van Rossem al het statuut van zone 30, nu is het de beurt aan Meuzegem. Vanaf begin volgende week gaat de zone 30 er in. De zone wordt als volgt afgebakend: ter hoogte van de Molenbeek komend van de Merchtemsesteenweg; vanaf het eerste huis komend van de Veilinglaan; en ter hoogte van het kruispunt met de Linthoutseweg komend van de Merchtemsesteenweg.

Na de werken in St. Brixius-Rode is het ook de bedoeling dat deze dorpskern een zone 30 krijgt. Zo zullen uiteindelijk alle kerkdorpen in Meise een snelheidszone 30 hebben. “Door het invoeren van een zone 30 in alle dorpskernen, maken we de straten veiliger en stijgt de verkeersleefbaarheid in de dorpen”, zegt schepen van Mobiliteit Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders). “Trager rijden zorgt ervoor dat de kans op letsels of overlijden bij een ongeval sterk daalt, voor minder uitstoot van uitlaatgassen en fijnstof én zorgt ervoor dat er minder lawaai is.“

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise