Voetbaloverzicht : Opdoffer voor VK Ninove

VK Ninove verloor afgelopen zaterdag zwaar van co-leider Sparta Petegem. VK ging met 0-4 de boot in en staat nu derde in de stand. Na de match voelde de Ninovieters zich zwaar bekocht na enkele dubieuze beslissingen van de scheidrechter. De thuisploeg eindigde de match met z’n tienen en bovendien kreeg het een al dan niet twijfelachtige strafschop tegen. Volgende zaterdag wacht de moeilijke verplaatsing naar Melsele. Onderaan kon Appelterre niet winnen van hekkensluiter Kruibeke. Het speelde 2-2 gelijk en telt nu vier punten. Evenveel als Ursel,de opponent van volgend weekend.

In vierde klasse B hield Terjoden-Welle leider Duffel op een 0-0. Voor T-W meteen de tweede draw op rij. Het staat nu 12de in de stand maar met slechts vier punten achter op de derde. Wolvertem verloor ondanks een sterke wedstrijd met veel kansen bij Berlare en doet een slechte zaak voor de eerste periode.

Strombeek zakt weg uit de kop van het klassement in eerste provinciale na een nieuwe nederlaag bij Betekom. Opwijk speelde gelijk en telt nu evenveel punten als Ternat dat niet in actie kwam. Beide ploegen tellen nu zeven punten.

Eerste overwinning voor Peutie

In tweede provinciale C won Liedekerke overtuigend met 1-5 bij Eizeringen en volgt knap in het spoor van leider Beersel. Asse-Zellik won met dezelfde score in eigen huis van Surv. Bruxelles en staat nu derde. Merchtem won eveneens dankzij doelpunten van El Takny en Van Den Broeck en vindt aansluiting met de top drie. Volgende week ontvangt FCM 2000 leider Beersel-Drogenbos.

Koplopers Borchtlombeek en Wambeek blijven het mooie weer maken in derde provinciale C. Borchtlombeek vernederde Anderlecht Milan en Wambeek won knap met 1-3 op Santoise. Kapelle Sport liet zich niet verrassen tegen Oetingen en SK Leeuw won overtuigend op het veld van Schepdaal. In de derde E heeft Peutie zijn eerst overwinning van het seizoen beet. De buren uit Steenokkerzeel werden met 5-1 verslagen.

Meise staat steviger aan de leiding in derde F. Het won van Beigem na treffers voor de rust van Van Den Boeynants en Wijns.  Borght kwam niet verder dan een gelijkspel bij Humbeek en staat nu vier punten in het krijt bij de leider. Ondanks een vroege voorsprong via De Brabanter verloor Hekelgem in eigen huis met 1-3 van Oviedo-Astur. Eendracht zit duidelijk in een mindere periode en staat nu achtste met zeven punten. Onderaan moet Mazenzele zich na een nieuw verlies zorgen maken.

Iedere zondagavond kan u terecht op onze website voor alle regionale voetbaluitslagen uit onze regio en op maandag is er het regionale voetbaloverzicht op www.goeiedag.be.

Topartikels bij Goeiedag.be