Oldtimers schitterden in Merchtem

5 mei 2024, wat een zondag was dat! Het deed een beetje pijn aan de ogen, al dat blinkend chroom en de glimmende koetswerken van die nostalgische ‘voituren’, op de 2de Oldtimerwijding.

Je kon er alles vragen over die door de eigenaars gekoesterde pareltjes, maar één ding kwam men die voormiddag niet te weten, namelijk hoe de organisatoren van het event er in geslaagd waren om niet alleen een wapenstilstand, maar ook nog een geweldig zonnige dag af te dwingen bij de, al maanden regen spuiende, weergoden. Knap werk!

Bijna tweehonderd oldtimers stonden van de Reedijk tot aan de kerk te glimmen en dat trok heel wat belangstellenden. Die vierwielers werden druk gemonsterd en gsm’s en fototoestellen klopten overuren. De organisatoren, die waren uiteraard tevreden met zo’n opkomst. Ook gespot tussen die deelnemers, de Opwijkse burgemeester Inez De Coninck en haar man, met een Toyota MR uit 1987. Ook heel wat Merchtemnaren kwamen hun oldtimer showen.

Rond 13 uur volgde dan de apotheose met de wijding van de karavaan door pastoor Filip. Ook dat levert telkens een mooi schouwspel op. Elke auto werd getrakteerd op een douche en dat zorgde vooral voor groot jolijt bij de cabrio’s. Speaker Willy De Neve kon zich uitleven! Gans die sliert voertuigen vertrok vervolgens voor een rondrit.

Ondertussen was op het plein het parochiefeest volop op gang gekomen. Optredens, genieten van het weertje bij een hapje en een drankje. Het kon allemaal op die zon(nige)dag! En er was nog een nieuwigheid: er stroomde Maes-Pils uit de kranen! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be