Koning biljart vertoefde twee weken in Brussegem

Zestien dagen aan een stuk werd er in de Feestzaal Brussegem golfbiljart gespeeld! BC Osselstar organiseerde daar van 20 april tot en met 5 mei het Koningschap 2024 van het Golfbiljartverbond Pajottenland. Liefst 646 inschrijvingen over verschillende categorieën waren er en het laat zich raden dat daar, aan acht tafels, soms tot in de late uurtjes keus werden gekrijt.

De beste spelers van het verbond waren van de partij en daarbij ook Nico Schutz (45) van de inrichtende club. Nico schopte het de A-spelers tot in de finale maar moest daar met 2-1 de duimen leggen tegen Jos Schils uit Ternat. “Een spannende partij, eentje die alle kanten uit kon,” aldus de Brussegemnaar, die uiteraard in eigen huis graag had gewonnen.

Hij won met Claire De Kempenaar overigens wel het gemengd dubbel! Deze laatste werd vice-kampioen bij de vrouwen. Er was overigens nog een beker voor Osselstar want bij de familie Schutz is de opvolging verzekerd. Niels (21) haalde samen met vader Nico de kwartfinale bij de dubbels in de B-reeks en was ook verliezend finalist bij de beloften.

Een hoogdag zonder meer voor BC Osseltar. De club scoorde niet alleen sterk aan de biljarttafel. Ook organisatorisch liep alles op wieltjes want aan alles was gedacht. Er werd hard gewerkt en dat vertaalde zich ook in een goed gevulde clubkas. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be