Pepingenaren steunen massaal Dopjesactie

Het hele jaar worden in Pepingen plastic dopjes ingezameld voor de Dopjesactie. Deze actie sorteert en verkoopt de dopjes om de opleiding van blindegeleidehonden bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw in Tongeren te financieren.

De Dopjesactie begon 15 jaar geleden in Ternat en kreeg snel steun vanuit Pepingen. Burgemeester Eddy Timmermans waardeert alle inspanningen en benadrukt het belang van inclusie. Ongeveer 5.500 kilogram dopjes worden verzameld om één geleidehondenpup te financieren. De organisatie heeft in 15 jaar tijd 3,8 miljoen kilogram plastic ingezameld en hergebruikt, wat overeenkomt met zo’n 1,5 miljard dopjes die niet in de natuur belandden.

Onlangs werden de bijdrage van Pepingen overhandigd aan het inzamelcentrum Horta Ternat.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland