Nieuwe Bola Padelclub opent dit weekend de deuren

Komend weekend opent de Bola Padelclub op de Asphaltcosite in Asse de deuren. De club investeerde in zowel indoor- als outdoorveldjes. Voormalig tennisster Sabine Appelmans zal je er de kneepjes van het padelvak kunnen leren.

Padelspelers in Asse moeten nu nog uitwijken naar andere gemeenten om de populaire sport, een kruising tussen squash en tennis, te kunnen beoefenen. Maar daar komt vanaf dit weekend verandering in, want dan opent Bola Padel op de Asphaltcosite in Asse de deuren. De gemeente Asse ging in 2021 op zoek naar een private partner die de velden wou aanleggen en uitbaten. Het dossier van Jessie Devroye, Michael Bonnewijn en Sabine Appelmans kwam als beste uit de achttien ingediende dossiers. Maar de oppositie sprak van doorgestoken kaart, enkele andere investeerders trokken zelfs naar de Raad van State.

“We zijn blij dat we eindelijk kunnen starten, we hebben er lang op moeten wachten”, vertelt Jessie Devroye. Zij zal samen met haar man Michael Bonnewijn de zakelijke kant van de club beheren terwijl Sabine Appelmans instaat voor het sportieve luik. “Zelf waren we de ratrace binnen de multinationals waarbij we werkten beu. We waren op zoek naar een andere uitdaging. Aanvankelijk hadden we niets met padel maar via via zijn we in contact gekomen met Sabine en zo is Bola Padel ontstaan. Bola is trouwens een samentrekking van onze kinderen Ben en Lou en de kinderen van Sabine: Obi en Arno.”

Hoewel de club dit weekend al de deuren opent, wordt er nog volop gewerkt op het terrein. “Ons clubhuis zal pas volgende voorjaar klaar zijn, maar de padelveldjes zijn wel al bespeelbaar”, zegt Jessie. Bola Padel heeft in totaal acht veldjes waarvan drie outdoor, drie indoor en twee overdekte. Die laatste zullen eind oktober klaar zijn.

“We vonden het de investering waard om ook indoor enkele veldjes te hebben. Want de combinatie indoor en outdoor vind je in de buurt bij geen andere club. Je zal hier winter en zomer kunnen spelen en dankzij de veldjes in onze sporthal is ook onze leswerking niet weersafhankelijk.”

Wie vaak een balletje zal slaan op de veldjes is voormalig tennisster Sabine Appelmans. “Ik ben verliefd geworden op het spelletje, zeker tijdens corona. Het is zo’n passie geworden dat het fijn is om met Jessie en Michael in ons eigen dorp onze eigen club te hebben. Ik ga instaan voor het sportieve en enkele lessen geven. Het blijft nog steeds een populaire sport, het aantal spelers blijft stijgen. Zeker bij kinderen kan de sport nog aan populariteit winnen. We zijn daarom nog op zoek naar extra trainers voor onze lessen.”

Zaterdag en zondag kan iedereen de nieuwe Bola Padelclub ontdekken tijdens het opendeurweekend. “Alle activiteiten zijn gratis”, zegt Jessie. “Sabine geeft verschillende initiatielessen, er zijn demomatchen van topspelers, mix&match-tornooien en veel randanimatie.”

Bola Padel wil zo meer worden dan een padelclub waar je van 8 tot 23 uur een balletje kan komen slaan. “Eens ons clubhuis klaar is, willen we echt een club met een ziel worden. Een ontmoetingsplek ook waar je dagelijks terecht kan om te padellen, maar ook om iets te drinken. Je hebt hier op de site al enkele trapveldjes en de Finse piste, op termijn komen daar ook nog petanqueveldjes, een street-workout en een bmx-parcours bij.

www.bolapadel.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk