Brug Vliegwezenlaan Zellik opnieuw open. Nieuwe voorrangsregel van toepassing.

De brug van de Vliegwezenlaan in Zellik is sinds kort opnieuw open voor alle verkeer. De asfalteringswerken op de brug zijn afgerond waardoor het verkeer opnieuw gebruik kan maken van de op- en afritten om bijvoorbeeld naar Relegem te rijden. “Maar opgelet, want de voorrangsregeling is anders dan voorheen”, waarschuwt Fred Scrayen van politiezone AMOW.

Verkeer dat nu de afrit van de Pontbeek neemt, zowel uit de richting van Asse als van Brussel, krijgt nu voorrang op het verkeer op de brug. “Dat doen we om te vermijden dat de file tot op de Pontbeek staat. Verkeer dat van de afrit komt, mag dus meteen de brug oprijden. Het moet wel voetgangers en fietsers te voet op het zebrapad laten voorgaan. De nodige signalisatie werd al aangebracht, al stelde ik vast dat nog heel wat bestuurders zich niet houden aan de nieuwe verkeersregeling. Vermoedelijk nog uit gewoonte. De gemeente Asse zal nog extra signalisatie aanbrengen om de nieuwe verkeersafwikkeling duidelijk te maken”, aldus Scrayen. Voorlopig blijft de Vliegwezenlaan richting het centrum van Zellik wel nog afgesloten. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk