Pepingse Cultuurprijs 2022 gewonnen door Luk Wets

In Pepingen vond de uitreiking van de Cultuurprijs plaats in een goedgevulde abdijkerk. Met genomineerden als Luk Wets, Toneelkring Cantimpr√© en Facebookpagina Verhalen en foto‚Äôs van oud Pepingen had de gemeente dit jaar drie toppers in hun vakgebied. Het was een moeilijke keuze voor de jury, maar uiteindelijk stemden ze unaniem voor Luk Wets als winnaar van de Pepingse Cultuurprijs 2022. De feestelijke uitreiking door schepen Rudi Seghers werd voorafgegaan door een voordracht van Stefan Hertmans. Hij nam het publiek mee op reis door zijn literaire topwerken en de totstandkoming ervan. In de roman ‚ÄėOorlog en terpentijn‚Äô reconstrueert hij het leven van zijn grootvader, een oorlogsheld, voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, op basis van diens dagboeken.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland