CD&V Pepingen vraagt aan de gemeente om het dossier sterretjesweide na twee jaar ter harte te nemen.

In december 2018 werd op het kerkhof van Pepingen, onder impuls van Peter Van Cutsem, de eerste sterretjesweide in de gemeente ingericht. Een sereen plekje waar ouders en familie op een waardige manier levenloos geboren kindjes kunnen gedenken. “We stellen vast dat het dossier van de sterretjesweide al meer dan twee jaar stilstand kent. Er moet dringend een reglement voor gebruik opgesteld worden. Bedoeling was om ouders de mogelijkheid te geven om een sterretje te plaatsen met een boodschap of met de naam van hun levenloos geboren kindje. Het sterretje konden de inwoners aanvragen op het gemeentehuis en daarna op de sterretjesweide plaatsen. Maar zonder reglement blijft de sterretjesweide ongebruikt.” aldus gemeenteraadslid Peter Van Cutsem.

Tijdens de gemeenteraad van mei 2021 vroeg CD&V nogmaals om het dossier met voorrang te behandelen. Zo krijgt de gemeente de mogelijkheid om het aanbod kenbaar te maken via de gemeentelijke infokanalen. Verder vroegen ze om te onderzoeken om op de andere kerkhoven in de gemeente ook een “kleine” sterretjesweide aan te leggen.

De burgemeester antwoordde aan CD&V met volgende weinigzeggende woorden: “indien het nodig is, zullen we dat nagaan en het dossier vervolledigen. Een sterretjesweide in Pepingen is voldoende”.

“Wij betreuren dat het huidige beleid dit dossier niet ter harte neemt en deze mogelijkheid ontneemt aan rouwende families. Het is niet de eerste maal dat we dit aankaarten. We stelden de vraag al eens tijdens de gemeenteraad van oktober 2020, maar de vraag bleef zo goed als onbeantwoord. We hopen alsnog op een snelle reactie van het huidige beleid zodat de sterretjesweide in Pepingen eindelijk gebruikt kan worden.” zegt Peter Van Cutsem, CD&V gemeenteraadslid.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland