Opwijk heeft een knuppelpad

Op Waaienberg werd een nieuwe knuppelpad in gebruik genomen. Het werd aangelegd door 3W Plus over een lengte van 70 meter. Het knuppelpad (een houten wandelpad vervaardigd uit weerbestendig Douglashout) maakt deel uit van het ‘d Hellepad, een wandelpad dat zich uitstrekt over drie gemeenten: Asse, Merchtem en Opwijk.

Voor wie niet weet wat een knuppelpad is (sommigen hadden het wat plagend over een ‘knuffelpad’): een knuppelpad is een wandelpad uit hout. In zijn oorspronkelijke vorm waren het dikke takken (een knuppel is een houten slaghout) die gebruikt werden om waterrijke gebieden te kunnen oversteken.

Het ‘d Hellepad, waar het knuppelpad deel van uitmaakt, is een 11 km lange lus die mooie, landelijke gebieden in Asse, Mollem, Merchtem En Opwijk aandoet. In Opwijk komt het onder de spoorweg door in De Putten, daarna steekt het door naar Mansteen om tenslotte op Waaienberg aan te komen. Vandaar gaat het richting Asse. Een rustige wandelroute die minder geschikt is voor kinderwagens of rolstoelen.

Schepenen Inez De Coninck en Johan Deleu mochten het knuppelpad, samen met een paar kinderen, openstellen door het symbolisch lintje te knippen. Milieu-ambtenaar Eric Roelands had, als een perfecte gastheer, voor een kleine versnapering achteraf gezor