Parking station Liedekerke tien weken dicht, nieuwe parking Affligemsestraat open

Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag 13 juni met de herinrichting van de parking aan de Nijverheidszone Begijnenmeers, tegenoverĀ het station van Liedekerke. De parking gaat dicht tot september.

Als alternatief werden de voorbije weken 44 parkeerplaatsen aangelegd in de Affligemsestraat. Deze zijn beschikbaar vanaf maandag. Het in- en uitrijden van deze nieuwe parking gebeurt via de Affligemsestraat (N207).

parkingzones liedekerke
Klik op foto om te vergroten

Toch zullen er netto tijdelijk eenĀ honderdtal parkeerplaatsen minder zijn in de onmiddellijke stationsomgeving. De parking naast hetĀ vroegere cafĆ© In de Wachtzaal telde vroeger ongeveer 200 parkeerplaatsen, maar dat was sinds de start van de werkzaamheden al teruggebracht naarĀ 160 parkeerplaatsen.

“We hebben bewust gekozen voor de vakantieperiode om dit werk te doen, dan ligtĀ de parkeerdruk aan het station wat lager”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Lodewijk (SP.A). “Eind augustus heropent de vernieuwde parking. Als bijkomend alternatief hebben we sinds twee weken ook eenĀ parking inĀ ons oud arsenaal in de Begijnenmeers opengesteld. Dat is wel iets verder stappen, maar daar zijn nu toch ook een 50-tal parkeerplaatsen extra beschikbaar. Aangezien het oud arsenaal nog steeds niet verkocht is maken we van de nood een deugd en kan die als extra parking dienen.”

Begin deze weekĀ startte de aannemer ook met de heraanleg van de Stationsstraat (tussen de Zavelstraat en de Affligemsestraat). Hier worden onder meer een grotere diameter van de riolering van het hemelwater en een nieuw wegdek voorzien. Die werken zouden midden augustus 2016 moeten beĆ«indigd zijn.

Het verkeer richting Stationsstraat moet de komende maanden de omleiding via de Affligemsestraat en de Muilenstraat blijven volgen. Alle handelaars in de Stationsstraat – uitgezonderd in de werkzone – blijven met de wagen bereikbaar via die omleiding.

Vernieuwing perrons

perrons liedekerke

Infrabel, de beheerder van de spoorweginfrastructuur, werkt intussen ook verder aan de vernieuwing van de perrons.

Aan de perrons 2, 3 en 4 werden de wachtbuizen aangebracht en de helft van het perron werd al opnieuw beklinkerd. Ter hoogte van perron 1 moeten de werken nog gebeuren. Ook de trappen en liften van de perrons naar de nieuwe tunnel worden in de komende maanden afgewerkt.

Nieuw stationsgebouw

funderingen station LiedekerkeAfgelopen maandĀ startte ook NMBS met de bouw van het nieuwe stationsgebouw van Liedekerke. Ondertussen werden de funderingen al aangebracht.

Het nieuwe gebouw krijgt de komende maanden meer vorm. De ruwbouw moetĀ klaar zijn tegen november.

Overzicht parkeermogelijkheden aan station

  • langsparking spoorweg station
  • parking ventweg (tussen rotonde en spoorweg)
  • langsparkings Affligemsestraat/N207
  • volledige zone van het industriegebied (binnen de voorziene parkeerstroken)
  • helft parking hoek Muilenstraat/Affligemsestraat
  • parking en terrein voormalig gemeentelijk arsenaal (tijdelijk) in Nijverheidszone Begijnenmeers 8
  • nieuwe parking in Affligemsestraat vanaf 13 juni