Groen Ninove wil oplossingen voor problemen met nieuwe dienstregeling NMBS

Vandaag werd de NMBS-top ondervraagd in de Kamercommissie Infrastructuur over de problemen omtrent de nieuwe dienstregeling die inging op 15 december 2014. Groen Ninove lanceerde hiervoor een enquĂȘte om de noden voor de Ninoofse pendelaar duidelijk te kunnen maken.

‘Groen wil graag een snelle, adequate aanpak van de problemen, maar ook een snelle evaluatie van het totale vervoersplan’, aldus Schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel. ‘Overstappen die telkens gemist worden, overvolle treinen en ook lijnen waarop vertraging meer regel dan uitzondering is, moeten worden aangepakt. Het nemen van het openbaar vervoer dient te worden gestimuleerd door de pendelaar een stipte, vlotte en comfortabele treinrit aan te bieden.’

Topartikels editie Ninove-Dender