Fayçal C. opgepakt in Merchtem

Fayçal C, de man die er werd van verdacht de terrorist met het hoedje te zijn, werd dinsdagavond opgepakt in Merchtem. Hij had er ingebroken in een flat op de hoek van de Leopold III straat en de Koning Albertstraat ‘om zich te verstoppen voor de opdringerige pers’. Dat meldt Het Laatste Nieuws in zijn krant van vandaag.

Omdat de pers manifest aanwezig was aan zijn appartement in de Wetstraat in Brussel vroeg Fayçal C. de toestemming aan een bevriende familie om in hun appartement te mogen schuilen. Dat mocht. Op het moment dat Fayçal (foto VTM Nieuws) in Merchtem arriveerde was er echter niemand thuis. De man verschafte zich via een plat dak van het aangrenzende postkantoor toegang tot de flat.

Buren die dachten een inbreker te zien, verwittigden de politie. Die kwam ter plaatse om Fayçal te arresteren. Omdat hij toestemming had om daar te verblijven kon de man niets ten laste worden gelegd en werd hij opnieuw vrij gelaten.

Merkwaardig was dat er dinsdag voormiddag in het appartement al een huiszoeking was geweest. Er werd een geboeide man naar binnen gebracht, duidelijk om bepaalde dingen te tonen of verklaringen af te leggen. Het zou hier gaan om een huiszoeking in een terrorismedossier dat echter niets te maken heeft met het dossier over Brussel en Zaventem.

De bewoner van het appartement, een bejaarde man, verblijft momenteel in het ziekenhuis. Het betreft een gescheiden man met drie twintigers van zonen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk