Stuurloze bestelwagen rijdt raam zwembad Ternat aan diggelen

Een stuurloze bestelwagen heeft vanmorgen om iets over 9 uur een van de metershoge ramen van het gemeentelijke zwembad van Ternat aan diggelen gereden. Het zwembad werd onmiddellijk gesloten omdat het binnenin vol scherven ligt en heropent pas ten vroegste tegen 15 uur.

Het voertuig is van een aannemer uit Dendermonde die lichtmasten komt plaatsen op het voetbalplein naast het zwembad. De werkmannen hadden hun camionette met aanhangwagen achterwaarts geplaatst op het hellende baantje tussen het voetbalplein en het zwembad.

Bij het lossen van een kraantje uit de aanhangwagen liep het plots fout. Blijkbaar was de handrem niet goed aangetrokken, want de bestelwagen zette zich in beweging en rolde vanzelf naar beneden.

Een van de werkmannen probeerde nog in het voertuig te springen om het te stoppen, maar dat lukte niet meer. De wagen knalde met veel lawaai tegen het metershoge raam op de hoek van het zwembad, ter hoogte van het kinderzwembad.

Aan de binnenzijde ligt het zwembad bezaaid met glas. Er was op het moment van het incident gelukkig nog niemand in het zwembad en het bad werd ook onmiddellijk gesloten.

Update: Een firma heeft de schade voorlopig hersteld. Het grote bad werd heropend om 15 uur, maar het kleine bad heropent pas zaterdagnamiddag.

Het kleine bad moest men laten leeglopen, omdat er splinters van het glas in het water zijn terechtgekomen.

In het zwembad Ternat is op donderdag 31 maart enkel het groot bad open voor publiek . Zaterdag 2 april vanaf 13u zal…

Geplaatst door Sportdienst Ternat op donderdag 31 maart 2016