17-jarige fietser zwaar gekwetst bij aanrijding op oprit A12

Op de Nieuwelaan, aan de oprit van de A12 ter hoogte van de Plantentuin in Meise is zaterdagochtend een 17-jarige fietser levensgevaarlijk gewond geraakt. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De fietser reed omstreeks 10 uur ‘s ochtends vanuit Brussel op het fietspad Nieuwelaan. “De fietser werd daar gegrepen door een wagen die de oprit wilde nemen. De automobilist merkte de fietser die in de tegenovergestelde richting reed te laat op”, vertelt korpschef Alain Meerts van de zone KLM.

De jongen werd ter plekke verzorgd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets van de jongen was helemaal verhakkeld en de helm gebarsten. De 87-jarige bestuurder verkeerde in shock. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden te onderzoeken.

De oprit staat al langer bekend als gevaarlijk. Burgemeester Gerda Van den Brande bevestigt dat hij om die reden ook zal verdwijnen en wordt verlegd richting Wolvertem, in het kader van de komst van de sneltram.

Intussen is het 17-jarige slachtoffer aan de beterhand.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!