Nieuw reglement voor cameratoezicht

De gemeenteraad zette zopas het licht op groen voor een nieuw reglement voor vast en verplaatsbaar cameratoezicht. Zo kwam er een positief advies over de plaatsing en het gebruik van vaste bewakingscamera’s op de site De Linde aan de Potaardestraat, de loodsen aan de Veilinglaan en Palingstraat, de omgeving van het administratief centrum en het gemeentelijk recyclagepark.

Er zullen ook (tijdelijk) vaste bewakingscamera’s worden ingezet voor het voorkomen, vaststellen en bewijzen verzamelen op locaties waar sluikstorten worden vastgesteld of verwacht worden.

Ook op zogenaamde ‘hot spots’ waar overlast wordt vastgesteld of verwacht en en voor het verschaffen van informatie die de politie in staat stelt overlast en misdrijven op te sporen en te vervolgen zullen tijdelijk vaste bewakingscamera’s worden ingezet.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise