Jongerenbende overvalt krantenwinkel aan station

Gisteravond overvielen zo’n 15 jongeren een krantenwinkel aan het station van Ternat. Zeskwamen de zaak binnen, grabbelden alles mee dat ze konden dragen en stormden weer naar buiten. De verbauwereerde uitbater verwittigde de politie die een aantal van de jonge boeven in de kraag kon grijpen. De dieven vluchtten een klaarstaande trein op maar de uitbater kon de conducteur verwittigen. Die liet de trein niet vertrekken.

Burgemeester Michel Vanderhasselt neemt de zaak ernstig. De jongerenbende hangt al een tijdje rond in het centrum van Tedrnat. De burgemeester wil nu maatregelen. Zo komt er een plaatsverbod: de jongeren mogen zich niet meer ophouden aan het station, op de markt en aan het zwembad. “We zijn alert en waken over de veiligheid van iedereen,” zegt burgemeester Vanderhaselt.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland