Dieven aan de haal met loungeset van 10.000 euro

 

Bij Johan De Mars op de Merchtemsesteenweg in Wolvertem hebben dieven een complete loungeset gestolen. De twee- en driezit hebben een waarde van liefst 10.000 euro. “Wat is er tegenwoordig wel nog veilig voor dieven?”, vraagt Johan zich af.

“Het gaat om een twee- en een driezit die je in L-vorm kan zetten. De groene sierkussens hebben ze achtergelaten en ook twee van de drie bijzettafeltjes. Die kon waarschijnlijk niet meer in hun bestelwagen. Ik ben tot 2 uur ‘s nachts opgebleven dus moet het tussen dan en 8 uur ‘s ochtends gebeurd zijn. De politie vermoed dat ze op voorhand komen poolshoogte nemen zijn. Ze moeten minstens met twee geweest zijn anders kan je dit niet zomaar verplaatsen.”

De set kostte 10.000 euro. De zetel heeft onder meer een speciaal gelakt aluminiumframe en de zitkussens zijn waterdoorlatend. Een serieuze aderlating dus. “Ze wisten duidelijk waar ze moesten zijn. Ik vrees ook dat de verzekering niet gaat tussenkomen. Het was een diefstal, geen inbraak.”

Johan vraagt dat wie iets gezien heeft zich meldt maar veel hoop dat zijn loungeset nog opduikt heeft hij niet. “Ik vermoed dat de zetels snel op de tweedehandsmarkt zullen verkocht worden. Er is blijkbaar een dievenbende in gespecialiseerd want iemand uit Vilvoorde meldde me dat hij tot twee keer toe een dergelijke diefstal heeft meegemaakt. De tweede keer hebben ze zelfs een staalkabel die als slot was bevestigd rond de loungeset doorgeknipt. Ach ja, ze hebben niets kapot gemaakt en niemand pijn gedaan. Dat is ook al iets zeker… Maar het is duidelijk dat niks meer veilig is tegenwoordig.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise