’t Is weer voorbij … die mooie kermis

Merchtem kermis zit erop. Het begon wat in mineur met een regenachtige zaterdag maar alles wat daarna kwam, kon genieten van mooi tot schitterend weer. Dat vertaalde zich in een grote publieke belangstelling voor alles wat er op en rond de kermis te beleven viel. Het begon sportief met de jogging en corrida van KWB en eindigde met een houten ballekesworp. Er was heel veel muziek, er werden pintjes en andere verfrissende drankjes gedronken en er werd genoten van frieten, hamburgers, pensen en ander kermisvoedsel.

Op dinsdag was er een geanimeerde jaarmarkt die opnieuw zo’n 8000 bezoekers lokte, woensdag waren de marktkramers aan de beurt en donderdag werd het epicentrum verplaatst naar de Stoofstraat met optredens van John Dennis & Ziva en De Nieuwe Martelaren. Vrijdag was er het eerste kampioenschap bitterballen eten en zaterdag was er nog meer muziek met optredens van The Soul Brothers, Kobe Ilsen en Victor Verhulst en DJ Joost. Schepen Julie Asselman deelde oordopjes uit om onze oortjes te beschermen tegen de hevige muziek.

Zondag werd uit een heel ander muzikaal vaatje getapt met een groot muziekfeest (zonder de buren uit Opwijk). Het orgelpunt werd gezet met de houten ballekesworp, die eigenlijk stressballetjes uit kunststof waren. Graaiende handen genoeg om de tien prijzen in de wacht te slepen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk