Gemeentelijke fase blijft van kracht in Lennik n.a.v. de voorspelde overvloedige regenval

De stand van de Molenbeek en Diepenbroekbeek is nog steeds kritiek waardoor de gemeentelijke fase van kracht blijft. Dankzij de inzet van brandweer, technische dienst en landbouwers is de situatie voorlopig onder controle al moet er blijvend gemonitord worden. De meest kritieke punten op dit ogenblik zijn de Gustaaf Van der Steenstraat en Zwartenbroekstraat.

Zandzakken nodig?

Ook vandaag kunnen inwoners van kritieke punten zandzakken (max. 10 per gezin) ophalen bij de technische dienst, Stationsstraat 20. Graag eerst een seintje via 0491 96 12 66.

Noodnummer 1722

Het noodnummer 1722 is geactiveerd voor aanvragen van niet-dringende brandweerhulp. Het e-loket is eveneens beschikbaar via www.1722.be. Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

Veiligheidsperimeter op de Markt

Naast regen worden ook rukwinden voorspeld. Uit veiligheidsoverwegingen wordt de perimeter rond de kerstboom behouden en blijft het stilstaan- en parkeerverbod op de Markt van kracht.

Hinder op de wegen

De combinatie van rukwinden en overvloedige neerslag veroorzaakt problemen op de weg. Gezien de kritieke stand van de waterlopen blijven volgende straten in Lennik afgesloten:

  • Varenbergstraat
  • Gustaaf Van der Steenstraat
  • Molenstraat
  • Grote Vijverselenweg

De Zwartenbroekstraat blijft voorlopig open voor verkeer. Extra signalisatie werd voorzien.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland