Groen licht voor nieuwe parking in Sint-Martens-Lennik

Doordat de Schapenstraat werd heraangelegd in 2019, vreesden de buurtbewoners dat er parkeerplaatsen gingen verdwijnen. Hun petitie heeft toen gehoor gekregen en de gemeente kocht het stuk grond naast de bibliotheek op om er een parking aan te leggen. Er zullen uiteindelijk 43 parkeerplaatsen en enkele laadpunten komen. 

Het gemeentebestuur heeft het licht op groen gezet om de parking aan te leggen. Dit zal ongeveer 250.000 euro kosten. Tijdens het openbaar onderzoek naar deze plannen werd er geen bezwaar ingediend door de buurtbewoners. “Het doel is om de parking af te hebben in het voorjaar van 2024″.

AFSLUITING

De buurvrouw van het braakliggend terrein heeft geen problemen met parking: “Ik vind het een goed plan. Het enige dat ik wel wil is dat er een afsluiting komt tussen mijn grond en de parking. Er zijn nu al putten in mijn grasperk van de auto’s”. Op de plannen is het niet duidelijk of er een echte afsluiting komt. Er zullen sowieso wel bomen worden aangeplant.

OPLAADPUNT VOOR ELEKTRISCHE FIETSEN

Lennik heeft de woning naast de bibliotheek opgekocht in 2019 waarna deze werd afgebroken. De parking telt 43 plaatsen, in plaats van 50 zoals voorzien was in het origineel plan. Deze kunnen dienen voor zowel buurtbewoners, bezoekers van de bibliotheek of van het voetbalterrein, alsook voor ouders die hun kinderen afzetten bij het Sint-Godelieve-Instituut enkele huizen verderop.

De ruimte rechts van de bibliotheek en de ruimte achter de polyvalente zaal worden gebruikt voor de nieuwe parkeerplaatsen. Er komen ook ondergrondse glasbollen. In de fietsenstalling zullen elektrische fietsen kunnen opladen.

Het wordt een groene parking: grasbetontegels, alsook enkele bomen en hagen rondom. Er komt een wandelpad van de Schapenstraat naar de feestzaal ‘de Jongensschool’ en helemaal achteraan komt er een klein tuintje. Deze vergroening van de parking sluit mooi aan bij het groene karakter van Lennik.

BLAUWE ZONE

De parking zal deel uitmaken van de blauwe zone. Je zal er mogen parkeren met een parkeerschijf voor een korte tijd. “We willen vermijden dat auto’s daar de volledige dag staan, zodat bezoekers van de bib of ouders van SGI de parking optimaal kunnen gebruiken”, zegt De Knop.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland