Heemkundige Kring van Gooik brengt nieuw boek uit: ‘BJB-KLJ Gooik en Strijland –  Een jeugdig groeimiddel op het platteland’.

Heemkundige Kring van Gooik brengt haar nieuw boek ‘BJB-KLJ Gooik en Strijland – Een jeugdig groeimiddel op het platteland’ uit. De twee auteurs van het boek zijn Jozef De Neef en Michel Doomst. Het boek is het 54ste deel in de reeks “Bijdragen tot de Gooikse geschiedenis”. Deze uitgave is een document dat de geschiedenis van de BJB-KLJ beweging in Gooik en Strijland vertelt, gedurende de periode van 1925 tot 1975 (in Strijland leeft de KLJ nog steeds verder bij de meisjes!). Het is gebaseerd op documenten

en foto’s van personen en archieven. Daarnaast werden gesprekken en interviews gehouden met oud-leden van de beweging, met vele leuke en ook diepmenselijke anekdotes als resultaat Op zondag 10 december 2023 om 10u30 zal Heemkundige Kring van Gooik haar nieuw boek officieel voorstellen in Zaal Familia in Gooik-centrum.

Het boek kost 20 euro voor iedereen tot op de dag van de voorstelling. Daarna wordt het 22,50 euro voor niet-leden en 20 euro voor leden van de Heemkundige Kring van Gooik. Na de voorstelling zal het verkrijgbaar zijn op verschillende plaatsen in Gooik, Lennik en Halle. Ook bij de Kring zelf kan het besteld worden.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland