Lokaal bestuur Herne koopt eerste elektrische wagen aan

Op zaterdag 18 november werd de eerste elektrische wagen, een Nissan Leaf, in gebruik genomen door het bestuur van Herne. Hiermee zetten ze de verduurzaming van het gemeentelijke wagenpark in. Ieder personeelslid van de gemeente kan de auto gebruiken. In de loop van volgend jaar zal met de installatie van PV-panelen op het dak van het gemeentehuis, het opladen van de elektrische wagen mogelijk gemaakt worden. Daarna zal de gemeente het voertuig inschakelen in een platform voor autodelen zodat haar inwoners er gebruik van kunnen maken voor kleine verplaatsingen na de kantooruren.

De wagen kostte 31.000 euro. Het bestuur heeft de Nissan aangekocht bij lokale verdeler Garage Duyck in Herfelingen. 

Herne beschikte over een burgerbusje waarvan het contract ten einde liep, dus koos het bestuur om voor een elektrische wagen te gaan. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland