Nieuwe ‘Lijn 65’ voor verbeterde verbindingen

Met de komst van lijn 65 wordt de gemeente Gooik verbonden met Asse via Leerbeek, Lennik, Eizeringen, Wambeek en Ternat. Het traject tussen Lennik en Wambeek volgt de steenwegen naar Eizeringen en vermijdt de Doelstraat.

Tussen Wambeek en Ternat volgt de bus de Weverstraat, waardoor inwoners van deze gemeentes voldoende reismogelijkheden hebben. Lijn 65 biedt niet alleen een naadloze en nieuwe verbinding tussen verschillende gemeenten, maar zorgt ook voor een betere bereikbaarheid van scholen in Asse, Ternat en Lennik, de treinstations in Asse en Ternat, en het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Asse.

De komst van lijn 65 maakt het ook gemakkelijker om Brussel, Aalst, Ninove, Liedekerke, Halle en verschillende gemeenten in het Pajottenland te bereiken. De bus stopt namelijk bij een aantal belangrijke overstappunten.

Op week- en zaterdagen rijdt de bus elk uur, en tijdens de spitsuren worden extra ritten ingezet om ervoor te zorgen dat scholieren gegarandeerd op tijd op school aankomen. Op zon- en feestdagen zal de bus niet rijden. Daarnaast staat er binnenkort een nieuw regionaal Hoppinpunt gepland op lijn 65, gelegen ter hoogte van Eizeringen Kruispunt.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland