Asse start campagne brooddoosnodig samen met vzw Enchanté

Brooddoosnodig is een project van VZW Enchanté dat komaf wil maken met honger op school. De vzw start concrete projecten op, in samenwerking met scholen en steden, om de problematiek van lege en niet-voedzaam gevulde brooddozen aan te pakken.

Een gezonde maaltijd is cruciaal om je dag door te komen. Dat is zo voor iedereen, en zeker voor kinderen en jongeren! Want samen leren, spelen en je concentreren, lukt moeizaam met een lege maag. Toch is een goed gevulde brooddoos niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Enchanté vzw zet een financieringsplatform op en ondersteunt scholen met een aanpak op maat. Aan de hand van giften, kunnen de scholen vervolgens met de middelen aan de slag om in te zetten op gezonde voeding op school.

EnchantĂ© vzw, Huis van het Kind, dienst Onderwijs en 12 scholen uit Asse werkten een aanbod op maat van de leerlingen uit. Zo hebben onze scholen zich geĂ«ngageerd te zorgen voor gezonde tussendoortjes, bieden zij soep aan al hun leerlingen aan of voorzien zij een koude en/of warme lunch voor de leerlingen.

Geert Van Rampelberg, geboren in Asse en acteur, o.a. bekend van De Infiltrant, Zillion, Assisen, Knokke Off, is ambassadeur van Brooddoosnodig. Hij zal het project in Asse mee ondersteunen en onder de aandacht brengen bij het brede publiek.

Assenaar en auteur Lode Pletinckx schenkt de opbrengst van de verkoop van zijn boek ‘Woorden om te bewaren 
 uit de schatkamer van het Asses’ ook aan dit project. Het boek kost 25 euro en is te koop in het gemeentehuis, CC Asse, BIB Asse en Zellik. De winst gaat integraal naar het project Brooddoosnodig.

Wil je zelf graag steunen en een gift doen? Ga dan naar www.brooddoosnodig.be of neem contact op met de dienst Onderwijs van de gemeente Asse.

De 12 scholen die meewerken, zijn:

 • Sint-Martinus Middenschool
 • Sint-Martinus Campus Koensborre
 • Sint-Martinus Campus Walfergem
 • GO! Vijverbeek Basisschool
 • Gemeentelijke basisschool Sterk – Krokegem
 • Gemeentelijke basisschool Sleutelbos – Walfergem
 • Gemeentelijke lagere school De Regenboog – Zellik
 • Gemeentelijke basisschool Mollem
 • Gemeentelijke basisschool Relegem
 • Vrije lagere school De Kleine Wereld – Asse
 • Vrije basisschool De Leerheide – Asse-Terheide
 • Vrije Kleuterschool ’t Pleintje – Asse
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk