Anton (28) komt om het leven na ongelukkige val tijdens wandeling in Frankrijk

Tijdens een wandeling met vrienden in de Franse Pyreneeën is de 28-jarige Anton Van Laer uit Ternat om het leven gekomen. Hij maakte een ongelukkige val, hulp kon niet meer baten. De jongeman was met een groep vrienden op vakantie in het departement Haute-Garonne en was afgelopen weekend vertrokken voor een meerdaagse bergwandeling.

De twintigers en dertigers hadden jaren ervaring met bergtochten. Volgens de bergreddingsdienst van de Franse rijkswacht waren de jongemannen goed uitgerust en hebben ze voorbeeldig gereageerd, aldus de familie.

Tijdens de wandeling zou de groep zich in twee gesplitst hebben. Maar Anton en twee vrienden zouden vervolgens een verkeerde route genomen hebben. Hij viel van een bergkam en zou zo’n vijftig meter naar beneden gevallen zijn. Een grote reddingsoperatie was vergeefs. Voor Anton kon geen hulp meer baten. Anton is de zoon van gemeenteraadslid Yo De Beule (Voor Ternat). “Anton was onder vrienden en op de plek waar hij het liefst op aarde was: in de wijde natuur”, reageert zij op sociale media.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws