Karen De Waele voorgedragen als nieuwe voorzitter Lennikse gemeenteraad

Karen De Waele (Open VLD/LB) is de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad in Lennik. De voordrachtakte werd gesteund door de volledige meerderheid (CD&V, Groen en Lijst Burgemeester). Koenraad Ameys, intussen meer dan 10 jaar voorzitter van diezelfde gemeenteraad kiest ervoor om zich terug te trekken uit de Lennikse gemeentepolitiek. “Aan politiek doen vraagt heel wat persoonlijk engagement en tijdsinvestering”, klinkt het. “Dit werd moeilijker de laatste periode. Ik heb uiteindelijk, na lang aarzelen, de knoop doorgehakt om zo de mogelijkheid te geven aan andere raadsleden die zich actief engageren. Ik ben de Lennikse kiezer heel dankbaar dat ik dit mandaat meer dan 10 jaar mocht uitoefenen.”

De partij droeg raadslid Karen De Waele afgelopen week naar voor als nieuwe voorzitter. Karen zetelt intussen haar tweede legislatuur in de gemeenteraad. Dat betekent meteen ook dat een nieuw raadslid Marie-Thérèse Van Der Velde haar intrede doet. Zij heeft al meer dan 16 jaar ervaring in de Lennikse gemeenteraad.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland