Jan Van den Brande, radiopionier in Asse, overleden

In Aalst overleed woensdag onverwacht Jan Van den Brande. Hij werd 69. Jan was in 1980 een van de mede-oprichters en bezielers van Radio 1700 in Asse, nabij Brussel, dat weliswaar maar een kort leven was beschoren. Vrij snel nadien richtte hij mee Radio Albatros op in Walfergem, eveneens in Asse.

Het was een van de (naderhand) zeven vrije radio’s die destijds in Asse om de gunst van de luisteraars vochten. Vanaf 1985 moesten vijf van de zeven stations hun zendtijd verdelen op één frequentie, waardoor het enthousiasme al snel kelderde. Van den Brande en Albatros zetten echter door en dat mondde in 1991 via de vzw Albatros uit in de oprichting van Radio Viva, dat in de regio een enorm succes werd en waar Jan en ook diens broer Luc bleven aan meewerken.

Jan had ook steeds een bijzondere neus voor nieuwe of speciale technische snufjes en wist alles van de prilste computers en PC’s. Professioneel werkte hij zijn hele loopbaan op de hoofdzetel van de toenmalige ASLK. In de Radionomy-jaren bracht hij opnieuw een online-versie van Radio Albatros tot leven.

De uitvaart van Jan Van den Brande heeft plaats op dinsdag 18 oktober om 10 uur in de kerk van Asse-Walfergem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk