Kledij-actie van Rotary Gaasbeek-Pajottenland voor Oekraïense vluchtelingen groot succes

Om aan de kledijnoden van Oekraïense vluchtelingen tegemoet te komen schonk JBC ter waarde van liefst 100.000 euro aan Rotary Belux kinder-, dames- en herenkledij, die in normale tijden in outletwinkels zouden worden verkocht. De clubs van Gaasbeek-Pajottenland en Sint-Pieters-Leeuw konden de hand op meer dan 1.500 stuks leggen, die in een loods werden gesorteerd.

Nog voor de actie werd bekend gemaakt, verspreidde het initiatief zich als een lopend vuurtje over tal van Pajotse gemeenten. Begin vorige week werd er dan ook beslist om op 5 mei de poort van de loods in Vlezenbeek te openen. “We hadden geen idee hoeveel oorlogsvluchtelingen we mochten verwachten”, vertelt voorzitter Philippe De Cock van RC Gaasbeek. “Stipt om 19 uur kwamen de eerste vluchtelingen met een busje of met hun buddy’s aangereden en binnen het halfuur was de loods al volgepakt met een 80-tal dankbare mama’s, papa’s en kinderen. De zoektocht naar passende kledij verliep rustig en met veel respect. Buiten elke verwachting is een tweede verdeelmoment niet nodig, want de voorraad was al na een goed uur bijna volledig uitgeput. De weinige stuks die zijn achtergebleven, worden geschonken aan de VZW Baobab Leeuw en Recykleer Lennik.”

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...