Raad het gewicht op Peizegem jaarmarkt

Een traditioneel item op de jaarmarkt in Peizegem is “Raad het gewicht” van zowel een kalf als een lam. Dat is één, maar al even traditiegetrouw is de aanwezigheid van boer Carl Heyvaert met zijn dieren. Hij was al voor de veertigste keer van de partij en ook nu werd een van zijn kalveren uitgekozen voor het raadspelletje. Dit dier werd gewogen bij Oud ijzer en Metaal Blomme op de Nieuwbaan en schepen van Peizegem(kermis) Lien Casier was van de partij toen dat gebeurde.

Het kalfje woog 177,60 kg en Lindsay Cool was er het kortst bij met 182,50 kg. Anne Van Heddeghem en Lotte Kelem hadden het net iets hoger ingeschat. Het lam woog 32 kg en winnaar Patrick Plas zat daar amper 150 gram naast. Ook Willy Parijs en Kelly Aelbrecht zaten kort in de buurt. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk